T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KAHRAMANMARAŞ / ONİKİŞUBAT - Onikişubat Belediyesi Tekir Anadolu İmam Hatip Lisesi

Nis

Temel dinî bilgilerin öğrenilmesini teşvik etmek, öğrencilerin okuyan, düşünen ve okuduklarıyla hayatına yön veren bireyler olarak yetişmesine katkı sağlamak, İslam Dinini genel kabul gören kaynaklardan öğrenmelerini sağlamak amacıyla; Onikişubat Belediyesi Tekir Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak kendi bölgemizin ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik ''Dinini Okuyan, Öğrenen ve Uygulayan bir Gençlik'' sloganıyla ödüllü ilmihal sınavı öğrencilerin yoğun ilgi ve katılımıyla okulumuzda gerçekleştirilmiştir.

Ock

Okulumuz Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen "Genç Hatipler Hutbe Okuma"  ve "Genç Bilaller Ezan Okuma" yarışmalarına katılmıştır. Genç Hatipler Hutbe Okuma yarışmasında 11. Sınıf öğrencimiz Sönmez ARDIÇ okulumuzu temsil etmiş ve "Zulüm Cezasız Kalmaz" konulu hutbesiyle etkili bir sunum yapmıştır. Genç Bilaller Ezan Okuma kategorisinde ise 12. sınıf öğrencimiz Kerim KARADAŞ katılmış ve 13 okul arasında 5. olmuştur. Öğrencilerimize katılımlarından dolayı teşekkür ediyoruz. Öğrencilerimizin yarışmaya hazırlanmasında emeği geçen Öğretmenlerimizi tebrik ederiz.

Ara

2023-2024 Öğretim yılı 1.dönem veli toplantılarımızı gerçekleştirdik. Katılım sağlayan tüm velilerimize teşekkür ederiz.

Ara

Projesi sayın okul müdürümüz Ahmet AVCI'ya ait olan "Eskisi olmayanın yenisi olmaz" tabiri ile yola çıktığı okulumuzdaki kullanılmayan eski sıraları değerlendirerek konferans salonumuz için binbir emekle hazırladığı "YÜZÜNCÜ YIL SAHNESİ" açılış töreni İlçe Milli Eğitim müdürümüz sayın Enver GÖKŞEN ve mahalle muhtarımız sayın Ali AKKOYUN'un katılımıyla gerçekleşti. Okul müdürümüz sayın Ahmet AVCI başta olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Kas

Farklı duyguları bir arada yaşadığımız 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlama Programımız emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Kas

Okulumuzda düzenlemiş olduğumuz "Atatürk'ü Anma Günü " progmımız.Emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Kas

"Yükselen yeni nesil,istikbal sizsiniz.

Cumhuriyeti biz kurduk,onu yükseltecek ve yaşatacak olan sizlersiniz.!"

Cumhuriyetimizin 100.yılına özel Tekir ÇPL, Şahin kayası İlk ve Ortaokulu ve Tekir İlk ve Ortaokulu ile birlikte çoşku ve sevinçle  kutladığımız programımız.Emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Ekm

Okulumuzda düzenlemiş olduğumuz "İçimizden Biri" programı bünyesinde konuk etmekten kıvanç duyduğumuz Kahramanmaraş Gaziler Derneği Başkanı Saygıdeğer Gazimiz Mehmet Ali Küpeli Beyefendi başta olmak üzere kıymetli gazilerimiz ve saygıdeğer şehit ailelerimize bu anlamlı gün için teşekkür ederiz. Onurla sürdürdükleri hayata kısa bir anda olsa ortak olmaktan şeref duyduk. Programda emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Ekm

2023-2024 eğitim öğretim yılı motivasyon amaçlı okulumuz konferans salonunda öğrencilerimize mısır ikramı ile film izleme etkinliği düzenlenmiştir. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz

Ekm

Peygamber efendimizi (sav) bir nebzede olsa anmak anlamak ve anlatmak için düzenlenlemiş olan Mevlid-i Nebi programımız

Okulumuz 1.dönem 2.yazılı sınavları tarihleri

İl Müftümüz Tekir Mahallesinde İmam Hatip Lisesi Öğrencileriyle Buluştu

İl Müftümüz Mustafa Tekin Camiler ve Din Görevlileri, Mevlid-i Nebi Haftaları münasebetiyle Onikişubat İlçesi Tekir Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ile buluştu. Öğrencilere yaptığı konuşmasında Mustafa Tekin, Hz. Peygamberin  (S.A.S.) ahlakıyla ahlaklanmanın onun çağrısına kulak vermenin önemine dikkat çekti.

Ekm

Anadolu imam hatip liseleri, 1739 Sayılı Millî Eğitim Temel Kanunun 32. maddesinde "hem mesleğe hem yükseköğrenime hazırlayıcı programlar uygulayan öğretim kurumları" olarak tanımlanır. Bu amaç doğrultusunda öğrencilerimiz, akademik bilgi ve becerilerin yanında Temel İslâm Bilimlerine ait kavramları ve kaynakları tanıyarak dinimizin inanç, ibadet, ahlâk ve sosyal hayatla ilgili prensiplerini ana hatlarıyla öğrenme, yorumlama becerisinin yanı sıra Hitabet ve Mesleki Uygulama, Kur'an-ı Kerim ve Fıkıh dersleri aracılığı ile din hizmetleri uygulama becerisi de kazanmaktadır. Bu doğrultuda, öğrencilerimize hem akademik hem de mesleki alanlarda nitelikli eğitim vermek okullarda görev yapan yönetici ve öğretmenlerimizin temel görevidir. Özellikle, öğrencilerin mesleki uygulama becerilerinin kazandırılması, İlgi (a) başta olmak üzere gerek Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği gerekse İHL Meslek Dersleri Öğretim Programlarının kazanımları açısından okul müdürlerinin ve İHL Meslek Dersleri öğretmenlerinin sorumluluğunda bulunmaktadır.